Hoogspanningsstations

De energietransitie zet het elektriciteitsnet in Nederland onder druk. De elektriciteitsvraag groeit sterk en bio-directioneel gebruik brengt complexiteit op het gebied van beheersing. Hoogspanning stations zijn de cruciale schakel om capaciteitsproblemen op het net en daarmee netcongestie te voorkomen.

Als system integrator ontwerpt, bouwt, renoveert en beheert Heijmans betrouwbare hoogspanning stations (HS) voor netbeheerders en industriële grootgebruikers. Wij helpen netcongestie voorkomen en maken duurzame groei mogelijk voor bedrijven en voor de samenleving. Ga met Heijmans versneld op weg naar beschikbare energie.

Heijmans heeft het

Een integrale aanpak

Dat begint met specialistische ontwerpcapaciteit waarmee we zorgen voor de juiste keuzes in installatiecapaciteit, elektrotechnisch ontwerp en de aansluiting op het net. Daarbij beschikken we over de civiele expertise voor een betrouwbare constructie en juiste inpassing in de omgeving.

Capaciteit en schaal

Wij hebben alle disciplines in eigen huis: engineering, coördinatie, uitvoering en inbedrijfstelling. Dat werkt snel en effectief. Met onze grote landelijke organisatie kunnen we gemakkelijk opschalen als de omstandigheden daarom vragen.

Soepel en strak projectmanagement

Wij hebben ruime ervaring in de realisatie van HS. In ons projectmanagement wegen en bewaken we nauwkeurig alle risico’s in tijd, geld en kwaliteit. Met omgevingsbewustzijn zorgen we voor een soepel proces. Heijmans realiseert zonder vertraging of verrassingen.

Kennis van veiligheid

Heijmans beschikt over veiligheidsexpertise op hoog niveau. Zo zijn wij geaccrediteerd om te werken aan hoogspanning in omgevingen met een hoog risico, denk bijvoorbeeld aan een chemische productiefaciliteit.

Totaaloplossingen

Met kennis van gebouwen, civiele techniek en energievraagstukken kunnen wij de complete architectuur ontwerpen en realiseren van stations voor hoogspanning, middenspanning, inclusief het energiemanagement.

CONTINUÏTEIT IN DE LEVERING VAN ELEKTRICITEIT

Met gerichte en betrouwbare HS-oplossingen draagt Heijmans bij aan het verzwaren van het elektriciteitsnet. Zo kan ons land de energietransitie versnellen en kunnen Nederlandse bedrijven doorgroeien, doorontwikkelen terwijl ze hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen.