Heijmans techniek

Slimme, duurzame verlichting

✓  Verbeter sociale veiligheid met intelligente verlichting

✓ Verhoog leefbaarheid door verminderen van lichthinder

✓ Bespaar energie en kosten via duurzame LED-lampen

Meer weten? We helpen je graag verder.

Ken de toekomt,
realiseer vandaag

Goed verlichte wegen, sfeerverlichting in winkelstraten en op pleinen. Verlichting in onze bebouwde omgeving is niet alleen functioneel, het heeft ook een groot effect op ons welzijn. Slimme inzet van verlichting draagt bij aan de veiligheid, de sfeer en de verduurzaming van steden, industrieterreinen, havens en opstelstations. Nu en straks.

Verbeter de sociale veiligheid

Via het technisch ontwerp van verlichting kunnen we heel klantgerichte oplossingen bedenken. Zo kunnen we via slimme LED-verlichtingsoplossingen de intensiteit van verlichting op afstand aanpassen, bijvoorbeeld tijdens evenementen of bij calamiteiten. Omdat niet iedere straat, plein of bedrijventerrein hetzelfde is, is het belangrijk om goed te kijken wat de omgeving nodig heeft om specifiele oplossingen te kunnen bieden. Zo wijst onderzoek uit dat een goed verlichte omgeving bijdraagt aan ons gevoel van veiligheid. Door de inzet van slimme verlichting wordt ook het openbare gebied in jouw stad socialer, mooier én veiliger. Zo werken we samen aan een leefbare omgeving.

Slimme lichtoplossingen

Op het gebied van licht gaan innovatieve ontwikkelingen razendsnel. Denk aan duurzame LED-lampen die oplichten wanneer een fietser voorbij komt, en daarna weer dimmen. Dat leidt tot minder lichtvervuiling, lager energieverbruik en een veilige verkeerssituatie. Een ander voorbeeld? Door het slim en toekomstbestendig benutten van lantaarnpalen in de publieke ruimte kan je het straatmeubilair eficienter inzetten. Denk aan onze slimme laad-lantaarnpalen met geavanceerde 2-in-1 technologie. Deze innovatieve lantaarnpalen bieden niet alleen heldere verlichting, maar dienen ook als laadpalen voor elektrische voertuigen. Een handige, efficiënte en duurzame oplossing in het straatbeeld.

Door een goede inrichting wordt het openbaar gebied socialer, mooier én veiliger

Jeroen Wentink