Heijmans techniek

Voorspelbaar tunnelgedrag

✓ Optimale doorstroming en beschikbaarheid door voorspelbaar tunnelgedrag

✓ Maximale veiligheid dankzij integrale veiligheidsoplossingen

✓ Verkeersmanagement op basis van real time monitoring en data analyse

 Meer weten? We helpen je graag verder.

Ken de toekomst,
realiseer vandaag

Verkeerstunnels zijn cruciale schakels in ons wegennetwerk. Wij garanderen goede doorstroming en verkeersveiligheid via slimme tunnel technische systemen. Die leveren real time informatie en stellen ons in staat om naast adequate bediening ook onderhoud te voorspellen, maximale veiligheid te bieden en verkeersstromen te managen.

Voorspellend onderhoud

Door gegevens te verzamelen over de prestaties en de staat van tunnelsystemen, zoals verlichting, ventilatie en elektromechanische installaties, kunnen tunnelbeheerders en asset managers onderhoudswerkzaamheden beter plannen en voorspellen. Dat zorgt voor minder ongepland onderhoud en verbetert de operationele efficiëntie van de tunnel. Zo brengen we samen het aantal onderhoudsnachten met 20% terug, wat weer zorgt voor optimale beschikbaarheid en kostenbesparing.

Maximale veiligheid

Onze geïntegreerde audio- en videosystemen kunnen waarnemen, herkennen en identificeren tegelijk. Hiermee zetten we in op maximale veiligheid in tunnels. Door kennis, expertise en innovatief vermogen te bundelen, verbeteren we constant de processen en de techniek. Zo komen we samen met jou tot een optimaal veiligheidsresultaat. Onze systemen voldoen aan alle LTS- en RWS-specificaties en zijn op audio- en videogebied in elk object en (nautische) verkeerscentrale te vinden.

Verkeersmanagement op basis van real time monitoring

Tunnelsystemen ontvangen real time informatie over verkeersstromen, verkeersintensiteiten en snelheidsonderschreidingen. Door al die gegevens te verzamelen en analyseren, kunnen tunnelbeheerders anticiperen bij calamiteiten.