Assetmanagement: Betrouwbaar en voorspelbaar onderhoud

Hoe regel je dat bruggen, sluizen, stuwen en waterwegen altijd soepel functioneren en aan wet- en regelgeving voldoen? Welk onderhoud is nodig en hoeveel geld moet je daarvoor reserveren? Het antwoord: assetmanagement. Met structureel assetmanagement zorgen wij voor een optimale balans tussen risico’s, prestaties en kosten. Nu, over vijf jaar, over tien jaar en zelfs over dertig jaar.

Assetmanagement begint bij jouw behoefte en wensen. Samen bepalen we wat nodig is om je ambities te realiseren en welke eerste stap we kunnen zetten. Via een nulmeting stellen we de situatie van je areaal vast. Hoe is de conditie, de compliance met wettelijke normen en wat zijn de schouwresultaten? Op basis daarvan maken we een meerjarenplanning voor het onderhoud, inclusief de investeringen die daarmee gemoeid zijn. Of het nu gaat om een vliegveld, een bedrijventerrein, wegen of sluizen.

Meer weten?

Ilse helpt je graag verder

Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact op.

Voorspellend onderhoud

De kunst van onderhoud is dat je het op het juiste moment uitvoert. Te vroeg betekent verspilling, te laat zorgt voor meer storingen. Met behulp van sensoren en data kunnen we voorspellend onderhoud plegen. We doen dat onder meer bij het kunstwerk Maanderbroek over de A12, de Gaasperdammertunnel en de Beatrixsluis. Dankzij de sensoren weten we wanneer onderhoud nodig is. Treedt er onverhoopt een urgente storing of calamiteit op, dan zijn we door onze samenwerking met interne en lokale partners snel ter plekke om het probleem op te lossen.

Uitvoerder en coördinator

We maken niet alleen een meerjarenplanning, we voeren die ook uit. Daardoor weet je zeker dat je assets compliant zijn en goed functioneren. Misschien werk je al samen met andere onderhoudspartijen. Prima. Wij kunnen het benodigde werk coördineren en de bedrijven aansturen. Je hebt er dan zelf geen omkijken meer naar – wij zijn het centrale aanspreekpunt . Bovendien zorgen wij ervoor dat zaken niet dubbel gebeuren of juist blijven liggen.

Verbetervoorstellen

De historie van jouw assets vormt de basis voor de trendanalyses om het meerjarenplan te onderbouwen. Daarnaast doen we jaarlijks verbetervoorstellen om de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en prestaties te verbeteren. Wil je verduurzamen? Onze experts helpen je graag om stapsgewijs je ambities te realiseren. Van wind- en zonne-energie tot elektrisch materieel en laadvoorzieningen. Wij brengen de milieukosten in beeld en monitoren de besparingen.

Altijd actuele informatie

We zorgen dat je altijd goed op de hoogte bent van de situatie van je installaties . Dat doen we niet via lange rapportages per e-mail, maar via een helder, aantrekkelijk en overzichtelijk dashboard. Daarmee heb je actueel inzicht in de prestaties van je assets, het onderhoud en de financiën. Zo sta je nooit voor verrassingen.