Scroll voor meer

Is de toekomst elektrisch?

Innovatieve verkeerssystemen en verbeterde veiligheid: ze vragen meer energie voor het hoofdwegennet en de vaarwegen. Daarbovenop komt ook de elektrificatie van het wegvervoer. Hoe zorg je voor voldoende oplaadpunten en wat is er nodig voor een efficiënte elektriciteitsvoorziening?

Heijmans werkt samen met bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, ProRail, provincies en waterschappen aan de grote energievraagstukken in het (water- en) wegennetwerk van morgen. Hoe verbind je elektrische systemen, wat kan er energiezuiniger en wat is er nodig om zelfvoorzienend elektriciteit op te wekken?

Meer weten?

Joost helpt je graag verder

Smart infrastructure

Auto’s worden steeds slimmer en raken digitaal meer met hun omgeving verbonden. De slimme infrastructuur van Heijmans maakt dat mogelijk. Met onze technologische voorsprong ontwikkelen we verkeersmanagementsystemen voor wegen, tunnels en bruggen. Slimme verkeersregelinstallaties (iVRI’s), detectielussen, portalen en datagedreven diensten zoals live navigatie maken Nederland veiliger en verbeteren de doorstroming. Een mooi voorbeeld daarvan is DaaS (Doorstroming as a service). Of de N470, de duurzaamste weg van Nederland, mede door een zelfvoorzienend lokaal energienet.

Meer systemen leiden tot meer energievraag, dus dat willen wij zo efficiënt mogelijk inrichten. Door zelf energie op te wekken en zo zuinig mogelijk met energie om te gaan, maken we de wereld tegelijkertijd veiliger én groener. Ons Sonob-geluidsscherm met zonnepanelen draagt bijvoorbeeld bij aan een leefbare én duurzame omgeving.

VerLEDden

Moderne lichttechnieken verbeteren het zicht en verhogen de verkeersveiligheid. Heijmans is gespecialiseerd in openbare verlichting en de vervangingsopgave in steden en langs het wegennet, van het peertje tot de ondergrondse bekabeling. LED-lampen verlagen het energiegebruik en met online beheer kun je eenvoudig op afstand monitoren.

Oplaadmogelijkheden voor elektrisch vervoer (land en water)

Het aantal elektrische auto’s op de weg neemt snel toe. En er komen er nog miljoenen bij. Gelukkig groeit ook het aantal laadpaalfaciliteiten. Met Heijmans eMobility levert Heijmans publieke en private laadpaaloplossingen, zowel in de stad, op bedrijventerreinen als bij hubs. We richten verzorgingsplaatsen naast de snelweg in met snelladers en ontwikkelen carpool- en transporthubs die geschikt zijn voor EV’s. Dat lukt, omdat we verstand hebben van installaties en energiemanagement. Met onze laadsystemen zijn automobilisten verzekerd van oplaadcapaciteit en gegarandeerde mobiliteit.

Onze oplossingen

 • Assetmanagement

 • Assetmanagement maakt beheer en onderhoud voorspelbaar. Dat geldt voor (water)wegen en aanpalende objecten, zoals portalen en lichtmasten. Wij combineren kennis over elektrotechniek, werktuigbouwkunde, proces- en omgevingsmanagement, civiele techniek en industriële automatisering met digitalisering, data en software.

 • Elektrotechniek en installatie

 • Om veilig van A naar B te komen, werken vele onderdelen van onze Nederlandse weg- en waterinfrastructuur samen: verkeersknooppunten, tunnels, bruggen of sluizen. Heijmans is niet alleen verantwoordelijk voor de hardware, maar ook gespecialiseerd in de software. Slimme verlichting, verkeersmanagementsystemen en online monitoring.

 • eMobility

 • Laadpaaloplossingen in de semipublieke en private omgeving. Aanleg, aansluiting en beheer. Met als speerpunt: uitgekiend energiemanagement, maximale uptime en minimale storingstijden. Inclusief online platform voor professioneel beheer en automatische afrekening.

 • eMobility CPO

 • Online CPO functionaliteiten maken beheer van laadpalen heel eenvoudig. Snelle oplossingen bij storingen en administratief gemak door automatisch afrekenen.

 • Openbare verlichting

 • Laat openbare verlichting ontwerpen, berekenen, aangelegen en onderhouden. In nieuwe situaties is dat altijd duurzame LED-verlichting, waar we ook bestaande verlichting naar ombouwen. Sensoren maken ondertussen steeds meer slimme verlichtingstoepassingen mogelijk.

 • Verkeersmanagementsystemen

 • Met onze expertise op het gebied van Systeemintegratie & Techniek kunnen we geautomatiseerde systemen voor infrastructurele werken ontwerpen, realiseren en in stand houden. VRI's, tunnelinstallaties en dynamisch verkeersmanagement voor wegen, bruggen en sluizen.

  Langs het spoor

  Het treinnetwerk in Nederland is traditioneel de pionier in elektrisch vervoer. Als specialist voor kabel- en leidingsystemen weet Heijmans als geen ander hoe daarvoor de tracés te ontwerpen en aan te leggen. Geavanceerde boortechnieken in combinatie met inzicht in de bodem garanderen een betrouwbaar en veilig net.

  Onze civiele tak realiseert constructies zoals tunnels, bruggen en viaducten. En we gaan daarin steeds verder, want het spoornet ontwikkelt zich razendsnel. Denk aan de aansluiting met het internationale spoor en hoe ga je om het vraagstuk van voltageverschillen. Heijmans is specialist in energiesystemen. Van conversie tot distributie en van ontwerp tot bouw en onderhoud.

  Heijmans heeft het. Heijmans doet het. Al 100 jaar. 

   Heijmans bouwt al 100 al aan de contouren van Nederland. Wij zijn de makers van een gezonde leefomgeving en helpen je met vraagstukken over mobiliteit, energie en leefbaarheid.  

   Wil je meer weten? Bel ons of laat je gegevens achter op het formulier.