Scroll voor meer

Energietransport op het hoofd(wegen)net

De energietransitie stelt onze maatschappij voor grote uitdagingen. Meer elektriciteitsgebruik en nieuwe, decentrale energiebronnen leiden tot een ander gebruik van het bestaande energienet. Hoe maak je het net geschikt voor tweerichtingsverkeer en hoe voorkom je dat die energiestromen in de knoop komen?

Meer weten?

René helpt je graag verder

Vul het formulier in en ik neem snel contact op

Energietransport van éénrichting naar bi-directioneel

Het traditionele systeem met een energiecentrale als bron en transport naar afnemers bestaat niet meer. Bewoners en bedrijven wekken steeds meer zelf elektriciteit op, die ze lang niet altijd meteen kunnen gebruiken. Dat vraagt om een ander energienetwerk, met capaciteit in twee richtingen. Heijmans helpt je door daar de technische aanpassingen voor te doen. Bijvoorbeeld door het opnieuw inrichten van de middenspanningstations en geavanceerde energiemanagementsystemen.

Netcongestie

Bijkomend gevolg van de elektrificatie is een intensiever gebruik van het energienet, dat dus meer capaciteit nodig heeft. Ontbreekt het je aan die capaciteit? Dan ontstaat er netcongestie, met risico op een grootschalige uitval van het netwerk.

Door ‘snelwegen’ en ‘knooppunten’ uit te breiden maken we het net geschikt voor de elektrische toekomst. Wij hebben alle disciplines in huis om de hele keten integraal te verbeteren: van ontwerp tot aanleg en beheer. Bij ons werken bovendien specialisten voor kabel- en leidingtraces, geodesie en boortechnieken.

Onze oplossingen

 • Bodem

 • Verontreinigingen, explosieven, archeologische vondsten, leidingen en delfstoffen; de bodem onder onze voeten herbergt vaak heel wat meer dan grond alleen. Heijmans kan de ondergrondse complexiteit integraal benaderen met kennis van grondverzet, bodemreiniging, funderingstechnieken, bodemonderzoek, bodemradar, explosieven opsporing, geodesie en geofysica.

 • DC oplossingen

 • We zijn specialist in het ontwerpen, bouwen en verbeteren van stroomstations in hoog-, midden- en laagspanning voor netbeheerders en de energieaansluitingen van huishoudens.

 • Energiemanagement

 • Monitoren, inzicht en besparen van energie. Bij aan elkaar gekoppelde netwerken en bij grote gebouwen zijn de installaties vaak complex. Met gebouwbeheersystemen en energiemanagementsystemen bespaar je kosten en verhoog je je duurzaamheid.

 • Warmtetransitie

 • Samen met ketenpartners maken we passende oplossingen om van het gas af te komen en Nederland anders te verwarmen. Van bron tot achter de gevel.

 • Waterleiding

 • Heijmans is met meer dan 25 jaar ervaring dé specialist in de ondergrondse infrastructuur voor transport en distributie van (drink)water.Van bron tot kraan. De klimaatverandering zorgt voor nieuwe ontwikkelingen hoe efficiënt om te gaan met drinkwater en drinkwaterreserves.

 • Wind op land

 • Door verschillende afdelingen binnen het Heijmans concern te bundelen, biedt Heijmans een compleet windenergiepakket aan voor opdrachtgevers. Heijmans maakt o.a. het ontwerp en bouwt vervolgens de toegangswegen, de kraanopstelplaatsen voor het plaatsen van de windturbines en de turbinefundaties.

  Samen de juiste route bepalen

  Samen bepalen we de juiste route. Met onze ervaring in ontwerp- en bouwplaatsmanagement maken we je energieproject succesvol. Heijmans helpt je met het opstellen van de vergunningsaanvragen, weet wat er nodig is om alle stakeholders mee te krijgen en hoe je draagvlak bij omwonenden creëert. Onze specialisten voor bodem zijn daarbij cruciaal. Met geavanceerde bodemdetectietechnieken maken we het beste tracé-ontwerp en voorkomen we verrassingen en vertragingen.

  Heijmans heeft het. Heijmans doet het. Al 100 jaar. 

   Heijmans bouwt al 100 al aan de contouren van Nederland. Wij zijn de makers van een gezonde leefomgeving en helpen je met vraagstukken over mobiliteit, energie en leefbaarheid.  

   Wil je meer weten? Bel ons of laat je gegevens achter op het formulier.