Scroll voor meer

Energieverbruik bij bedrijven(terreinen)

Nederland gebruikt steeds meer elektriciteit, bijvoorbeeld met elektrische voertuigen. Hoe voorkom je tegelijkertijd dat stroomkosten te hoog oplopen? En hoe balanceer je de totale energievraag met de capaciteit van de aansluiting en installaties van je gebouwen?

Grote kans dat ook jouw bedrijf schoner en duurzamer wil ondernemen. Minder CO2-uitstoot past bij de klimaatdoelstellingen. Er zijn kansen genoeg, van je gebouwen tot je wagenpark. Bij Heijmans combineren we onze ervaring van gebouwinstallaties met onze rol in de landelijke energietransitie.

Meer weten?

Astrid helpt je graag verder

Vul het formulier in en ik neem snel contact op

Zuiniger omgaan met elektriciteit

We helpen jouw onderneming zuiniger om te gaan met energie. We helpen je van het gas af te gaan en alternatieve warmtebronnen te benutten. Of installeren energiezuinige verlichting en andere systemen. In het gebouw of rondom op het terrein: we pakken het graag integraal aan. Onze slimme energiemanagementsystemen helpen je meer energie te besparen. Jouw assets kun je efficiënt beheren om je operationele continuïteit te garanderen.

Lokaal energie opwekken

Ondanks de wens om energie te besparen loopt het stroomverbruik bij veel bedrijven nog steeds op. Wij helpen je met het energiezuiniger maken van je installaties en verlichting. Bijvoorbeeld met slimme energie-management software die je je kantoorpand duurzaam en zuinig laat beheren.

Wij maken het voor je mogelijk om zelf elektriciteit op te wekken. Lokaal, op eigen terrein. Bijvoorbeeld door daken, parkeerterreinen en eigen innovaties in te zetten. Met groot formaat accu’s kun je de opgewekte elektriciteit opslaan om het later te gebruiken, zelf of samen met buur-ondernemingen op hetzelfde terrein of in je directe omgeving.

Onze oplossingen voor bedrijventerreinen

 • Assetmanagement

 • Assetmanagement maakt beheer en onderhoud voorspelbaar. Wij combineren kennis over elektrotechniek, werktuigbouwkunde, proces- en omgevingsmanagement, civiele techniek en industriële automatisering met digitalisering, data en software.

 • eMobility CPO

 • Online CPO functionaliteiten maken beheer van laadpalen heel eenvoudig. Snelle oplossingen bij storingen en administratief gemak door automatisch afrekenen.

 • eMobility op de zaak

 • Schakelt jouw onderneming om of staat die op het punt uit te breiden naar een (deels) elektrisch wagenpark? Heijmans eMobility helpt jouw organisatie zijn duurzame ambities te bereiken. Met laadoplossingen op maat heb je de zekerheid dat alle energieverbruikers op de zaak - gebouwen, faciliteiten én wagenpark - perfect bediend worden. Zo krijg je betrouwbare mobiliteit voor bezoekers en personeel op jouw bedrijfslocaties.

 • Openbare verlichting

 • Laat openbare verlichting ontwerpen, berekenen, aangelegen en onderhouden. In nieuwe situaties is dat altijd duurzame LED-verlichting, waar we ook bestaande verlichting naar ombouwen. Sensoren maken ondertussen steeds meer slimme verlichtingstoepassingen mogelijk.

 • Terreinverlichting

 • Heijmans is gespecialiseerd in duurzame verlichting zoals voor sport, openbare ruimtes, vliegvelden, bedrijvenparken, tunnels en parkeerterreinen. Maar er is meer. Verlichting speelt een belangrijke rol bij stadsvernieuwing en stadsverfraaiing. Ontwerpen, berekenen, aanleggen en onderhouden.

 • Videobewaking

 • Camera(toe)zicht op o.a. bedrijfs- en bedrijventerreinen, campussen en ziekenhuisterreinen die jou als beheerder bij veiligheidszaken helpt de juiste beslissingen te nemen.

 • Warmtepompen

 • Energieoplossingen voor kleine(re) of stand-alone warmtenetten. Zoals lagetemperatuur warmtenetwerken in gebouwen of delen van een gebied.

 • Zware laadinfra

 • Zware laadinfra, het opladen van vrachtwagens op speciaal gerealiseerde transport hubs. Snelladen zonder overbelasting van het net. Waarbij je snel weer onderweg bent naar de volgende levering.

 • Energiemanagement

 • Monitoren, inzicht en besparen van energie. Bij aan elkaar gekoppelde netwerken en bij grote gebouwen zijn de installaties vaak complex. Met de gebouwbeheersystemen en energiemanagementsystemen van Heijmans bespaar je kosten en verhoog je je duurzaamheid.

  Elektrische voertuigen opladen: verzekerd van mobiliteit

  Elektrische voertuigen zijn vaker de voornaamste energievragers. Heijmans eMobility levert laadoplossingen voor privaat en publiek laden. Daarbij kijken we verder dan de plaatsing van 1, 10 of 100 laadpalen. We houden rekening met jouw totale energievraag én de capaciteit van het netwerk op jouw locatie. Zo realiseren we een systeem dat maximaal kan opladen. De voordelen van die integrale blik? Het garandeert de mobiliteit van jouw wagenpark en voorkomt piekbelasting, zonder onderbreking van de continuïteit of – erger nog – met stroomuitval tot gevolg.

  Natuurlijk hebben we ook online dashboarding beschikbaar voor de geautomatiseerde afrekening en verrekening. Met onze 24/7-service en een landelijk netwerk voor service ben je in noodgevallen verzekerd van een snelle responstijd en maximale uptime.

  Een aansluiting met voldoende capaciteit: vraag en aanbod in balans

  Is jouw aansluiting niet toereikend voor het aantal laadpalen of snelladers dat je nodig hebt? Wij hebben verstand van het netwerk buiten jouw terrein en kunnen de aansluiting verbeteren. Of denk aan carports die hun eigen energie opwekken, onze Load Balancing-software om de stroombehoefte te spreiden en geavanceerd energiemanagement dat helpt te laden op momenten dat jouw bedrijf geen productie draait.

  Heijmans heeft het. Heijmans doet het. Al 100 jaar. 

   Heijmans bouwt al 100 al aan de contouren van Nederland. Wij zijn de makers van een gezonde leefomgeving en helpen je met vraagstukken over mobiliteit, energie en leefbaarheid.  

   Wil je meer weten? Bel ons of laat je gegevens achter op het formulier.