Energievraagstukken in de zakelijke markt

De energietransitie is in Nederland in volle gang. Burgers besparen steeds meer met duurzame energie. Ook ondernemingen kennen de voordelen van een kostenefficiënte verduurzaming. Welke alternatieven zijn er mogelijk in jouw onderneming en hoe bezuinig je zelf op het eigen energieverbruik?

Meer weten?

Astrid helpt je graag verder

Vul het formulier in en ik neem snel contact op

Zelf energie besparen of opwekken

Veel ondernemingen worstelen met hun eigen energieverbruik. Heijmans ontwikkelt energiemanagementsystemen zodat je efficiënter met je energievraag kunt omgaan. Een slim voorbeeld is onze datadienst van BSense waarmee je gebouwen slimmer kunt beheren. Dat combineren we met de installatie van energiebesparende maatregelen, zoals LED’s en zonnepanelen. We beschouwen energievraagstukken in de breedte, om zo bijvoorbeeld de energievoorziening voor een elektrisch wagenpark bij jou op de zaak mogelijk te maken.

Met onze kennis van infra, energie en gebouwen hebben we alles in huis om jouw locatie energieneutraal in te richten en je eigen energie te laten opwekken. Bijvoorbeeld met warmtepompen. Die installeren we in kleine en grote toepassingen. Het resultaat is een duurzame oplossing, naar wens volledig off-the-grid. Uiteraard regelen wij de afstemming met de netbeheerder.

Energiebron als verdienmodel

Heijmans werkt voor onder andere netbeheerders en publieke opdrachtgevers. We zijn actief bij windmolen- en zonneparken: ontwerp, aanleg en aansluiting. Maar doen ook aanvullende services, zoals beheer en beveiliging.

Ook restwarmte uit industrie of productieomgevingen vormt steeds meer een alternatieve warmtebron. Net als warmte uit het riool. Heijmans heeft veel ervaring in het aanleggen van warmtenetten en begrijpt de complexiteit van dit vraagstuk. Door broneigenaar, exploitant en eindgebruikers samen te brengen helpen wij je vooruit. Met onze maakkennis zetten we een ontwerp op dat haalbaar en exploiteerbaar is. We rekenen voor je uit wat de aanleg kost en hoeveel aansluitingen je kunt maken. Met onze kennis van gebouwinstallaties maken oplossingen tot achter de gevel.

Onze oplossingen

 • Assetmanagement

 • Assetmanagement maakt beheer en onderhoud voorspelbaar. Wij combineren kennis over elektrotechniek, werktuigbouwkunde, proces- en omgevingsmanagement, civiele techniek en industriële automatisering met digitalisering, data en software.

 • Bodem

 • Verontreinigingen, explosieven, archeologische vondsten, leidingen en delfstoffen; de bodem onder onze voeten herbergt vaak heel wat meer dan grond alleen. Heijmans kan de ondergrondse complexiteit integraal benaderen met kennis van grondverzet, bodemreiniging, funderingstechnieken, bodemonderzoek, bodemradar, explosieven opsporing, geodesie en geofysica.

 • Kabels en leidingen

 • Unit van Heijmans die gespecialiseerd is in het ontwerp en de aanleg van diverse tracés, van elektra tot warmte en drinkwater.

 • SONOB

 • Modulair zonne-geluidsscherm met hoge energieopbrengst. Ideaal om hinder te beperken langs snelwegen of bij stedelijk gebied. De opgewekte zonne-energie kan benut worden om systemen en omliggende huishoudens van elektriciteit te voorzien.

 • Warmtepompen

 • Energieoplossingen voor kleine(re) of stand-alone warmtenetten. Zoals lagetemperatuur warmtenetwerken in gebouwen of delen van een gebied.

 • Warmtetransitie

 • Samen met ketenpartners maken we passende oplossingen om van het gas af te komen en Nederland anders te verwarmen. Van bron tot achter de gevel.

 • Wind op land

 • Door verschillende afdelingen binnen het Heijmans concern te bundelen, biedt Heijmans een compleet windenergiepakket aan voor opdrachtgevers. Heijmans maakt o.a. het ontwerp en bouwt vervolgens de toegangswegen, de kraanopstelplaatsen voor het plaatsen van de windturbines en de turbinefundaties.

 • Energiemanagement

 • Monitoren, inzicht en besparen van energie. Bij aan elkaar gekoppelde netwerken en bij grote gebouwen zijn de installaties vaak complex. Met gebouwbeheersystemen en energiemanagementsystemen bespaar je kosten en verhoog je je duurzaamheid.

  Heijmans heeft het. Heijmans doet het. Al 100 jaar. 

   Heijmans bouwt al 100 al aan de contouren van Nederland. Wij zijn de makers van een gezonde leefomgeving en helpen je met vraagstukken over mobiliteit, energie en leefbaarheid.  

   Wil je meer weten? Bel ons of laat je gegevens achter op het formulier.