Energie verbindingen door het woongebied

Ons energielandschap wordt steeds complexer. Meer netwerken, ondergronds en bovengronds. Vervanging van oude systemen, nieuwe aansluitingen en twee-directioneel verkeer. Hoe faseer je het aardgasnetwerk uit? Waar is nog ruimte ondergronds? En wat is er nodig om netcongestie te voorkomen?

Nederland bouwt het aardgasgebruik af. Maar hoe snel gaat dat, wat doe je met het bestaande netwerk en wat zijn de alternatieven voor warmte?

Meer weten?

René helpt je graag verder

Vul het formulier in en ik neem snel contact op

Het elektriciteitsnet wordt zwaarder

Er wordt hoe dan ook een steeds zwaarder beroep gedaan op het elektriciteitsnetwerk. Doordat dat ook anders wordt gebruikt, zijn er flinke aanpassingen nodig op de hoogspanningsstations, middenstations en de tracés. Heijmans ontwerpt, installeert en legt die aan voor het centrale elektriciteitsnet. Maar we zijn ook een partner voor bedrijfslocaties, die we helpen zelfvoorzienend te worden. We helpen je je energievraag te berekenen, met de capaciteit van de aansluitingen en in welke volgorde de netcapaciteit moet worden opgeschaald. Met onze oplossingen maken we de energietransitie mogelijk voor onze zakelijke en publieke opdrachtgevers. We voorkomen netcongestie en verzekeren je van continuïteit van energie.

Bovengrondse en ondergrondse complexiteit

Al die aanpassingen aan het net raken ook de omgeving. Zowel bovengronds als ondergronds. We hebben kennis van aanleg van alle soorten kabels en leidingen. We weten hoe je een goed tracé ontwerpt, hoe om te gaan met vergunningen, omwonenden en hoe je efficiënt projectmanagement inzet.

Ondergronds speelt andere problematiek dan bovengronds. Waar vind je nog ruimte, hoe kom je niet in de knel met andere infra? Waar zitten de onverwachte factoren, zoals bodemvreemde objecten of oude explosieven? En hoe verstoor je min mogelijk het gebruik bovengronds, ook tijdelijk? Daarvoor zetten we hebben een breed scala aan scan- en grondradartechnieken in, gecombineerd met onze kennis van grondwerken en geavanceerde boortechnieken.

Onze oplossingen

 • Assetmanagement

 • Assetmanagement maakt beheer en onderhoud voorspelbaar. Wij combineren kennis over elektrotechniek, werktuigbouwkunde, proces- en omgevingsmanagement, civiele techniek en industriële automatisering met digitalisering, data en software.

 • Boortechniek

 • Met gespecialiseerde boortechnieken verstoren we de bovengrondse en ondergrondse infrastructuur die zo min mogelijk. Zo kruisen we leidingen en mantelbuizen waar kabels in kunnen worden aangebracht. Doordacht, secuur én veilig met minimale overlast voor het milieu en de omgeving.

 • Elektriciteitsnetwerken

 • Elektriciteit, data, communicatie. Heijmans is een specialist op het gebied van hoogwaardige kabelsystemen aanleggen en zorgt dat het elektriciteitsnetwerk altijd beschikbaarheid is.

 • Kabels en leidingen

 • Unit van Heijmans die gespecialiseerd is in het ontwerp en de aanleg van diverse tracés, van elektra tot warmte en drinkwater.

 • Warmtetransitie

 • Samen met ketenpartners maken we passende oplossingen om van het gas af te komen en Nederland anders te verwarmen. Van bron tot achter de gevel.

 • Waterleiding

 • Heijmans is met meer dan 25 jaar ervaring dé specialist in de ondergrondse infrastructuur voor transport en distributie van (drink)water. Van bron tot kraan. De klimaatverandering zorgt voor nieuwe ontwikkelingen hoe efficiënt om te gaan met drinkwater en drinkwaterreserves.

  Heijmans heeft het. Heijmans doet het. Al 100 jaar. 

   Heijmans bouwt al 100 al aan de contouren van Nederland. Wij zijn de makers van een gezonde leefomgeving en helpen je met vraagstukken over mobiliteit, energie en leefbaarheid.  

   Wil je meer weten? Bel ons of laat je gegevens achter op het formulier.